VGVA mailing 2-2015

 

   VGVA   

Verenigde Gepensioneerden Van Alcan

      © Photographs copyright Riotinto Alcan 

Naar een andere mailing:

 

 

VGVA mailing 2-2015.

 

Beste leden van de VGVA,

Na ontvangst van de pensioenuitkering van januari 2015 was het duidelijk voor het bestuur, dat de indexatie per 1-1-2015 niet in de maanduitkering verwerkt was! Dit vormde de directe aanleiding voor een klachtenbrief aan de directie Pensioenen van Nationale Nederlanden. In deze brief speken we onze teleurstelling uit over de nieuwe achterstanden die hierdoor dreigen te ontstaan.

 

Velen vragen zich af waarom de uitkering van januari is gedaan door ING Insurance Eurasia NV. Ook de onduidelijkheden in de nabetalingen vooral in de groep met een vroegpensioenuitkering zijn nog steeds niet weggenomen. De volledige briefinhoud is te vinden in de bijlage onderaan dit blad.

 

Enkele dagen na het verzenden van deze klachtenbrief is er aan de (meeste?) gepensioneerden een nabetaling gedaan van 1% met als ref. 010115, (de indexatie per 1-1-2015).

Voor de vroeggepensioneerden is dit echter niet bij ieder het geval. Bij hen (gebaseerd op twee meldingen) is de maanduitkering van januari gelijk aan die van december vorig jaar, maar zij hebben nog geen nabetaling van 1% gezien. Graag hoort het bestuur van ieder in de vergelijkbare situatie (na 1-1-2011 van vroegpensioen naar ouderdomspensioen overgegaan), of de 1% per 1-1-2015 wel of niet uitgekeerd is). Let op, de nabetaling van 1% kan op de rekening snel over het hoofd worden gezien.

 

Door de afdeling Klachtmanagement Pensioen Leven is op 2 februari een bevestiging van ontvangst van de klachtenbrief gestuurd. Op de klachtenbrief zal binnen 2 weken worden teruggekomen.

 

Door de secretaris en door de penningmeester zijn nog in december op persoonlijke titel brieven met klachten en vragen aan NN gestuurd. Ook de ontvangst van deze brieven is bevestigd aan de afzenders en de beantwoording zal deze maand plaatsvinden. Het concept van deze brieven (zonder alle persoonlijke details) is te vinden in de bijlage 3. We hopen met de antwoorden op deze brieven inzicht te krijgen in de door NN gevolgde werkwijze bij de indexeringen. Mochten er bij leden specifieke vragen open blijven dan kan dit briefconcept hopelijk bijdragen tot een effectieve vraagstelling aan NN.

 

 

Namens het bestuur,

m.v.g. de secretaris van de VGVA.

 

P.S. De algemene ledenvergadering 2015 zal worden gehouden op vrijdagmiddag 13 maart 2015 om 13.30 uur !

 

Bijlagen, hieronder aan te klikken:

 

- Klachtenbrief aan de directie Pensioenen van Nationale Nederlanden d.d. 26 januari 2015.

 

- Ontvangstbevestiging van de Klachtenbrief aan de directie Pensioenen van NN.

 

- Klachtenbriefconcept zoals door secretaris en penningmeester persoonlijk aan NN gestuurd. (pdf-versie)

 

- Klachtenbrief Concept zoals door secretaris en penningmeester persoonlijk aan NN gestuurd. (Word-versie)

 

 

 

>>Terug naar het overzicht<<

 

 

 

            Versie d.d. 18-3-2016

VGVA © 2012 • Privacy Policy • Terms of Use